Har I også læst dommen over datatilsynets tilsyn af Væktsfonden og er I bekymrede over hvordan det påvirker jer?

I Ubivox har vi udviklet to forskellige addons, der løser spy pixel ‘problematikken’, såfremt det er en udfordring for jer.

No stats fjerner alt statistik og tracking. Prisen er DKK 3.600,- i implementering og DKK 100,-  per løbende 30 dage.

Generisk statistik viser ikke personhenførbar data i statistikken, hvilket naturligt fjerner en række statistik og segmenteringsmuligheder, men det giver jer et indblik i jeres åbning og klikrater, og sørger for at I stadig kan se dette, samtidig med at I er GDPR compliant.
Prisen er DKK 1.200,- for implementering og opsætning på jeres konto og DKK 150,- per løbende 30 dage.

Hvis I vil bestille et af de addons, eller ønsker at høre mere, så kontakt kundeservice.

Inden I helt stopper jeres brug af nyhedsbreve vil vi påpege at Ubivox som standard samler åbnings- og klik statistik. Vækstfonden har i deres tilfælde truffet en del uhensigtsmæssige valg, hvor de bl.a. ikke har informeret modtagere om deres privatlivspolitik ved tilmelding til nyhedsbrevet. På grund af disse valg har de fået alvorlig kritik af Datatilsynet.

I Ubivox er vi også i dialog med Datatilsynet, om at få en udmelding om hvad de anbefaler. Vi håber at kunne publicere noget om det hurtigst muligt og i den forbindelse rådgive nye og eksisterende kunder, om hvad de kan gøre.

Indtil da anbefaler vi at I opdaterer jeres privatlivspolitik, så den indeholder information om hvordan I bruger jeres nyhedsbreve og data deri, hvis ikke den allerede indeholder denne information. Vi anbefaler også at I inkluderer links til jeres privatlivspolitik ved tilmelding samt i optin-emailen, så modtagerne er informeret om hvad de tilmelder sig og giver tilsagn til brug af data, såsom sporing af åbninger og klik.

Vi undersøger selvfølgelig også med Datatilsynet, om det er nok at informere kunderne om en ændring i privatlivspolitikken via e-mail, eller om de aktivt skal bekræfte deres samtykke igen.

I Ubivox har vi allerede en funktion til at genbekræfte sit samtykke, så kommer det til dét er I allerede et godt klædt på til processen.

Hvad er en spy pixel?

En spy pixel er et skjult billede, der rapporterer til nyhedsbrevssystemet når en e-mail åbnes. Dermed kan nyhedsbrevssystemet registrere når en modtager åbner en e-mail, og præsentere det i statistikken for et nyhedsbrev.

I Ubivox bruger vi i virkeligheden ikke spy pixels. Alle billeder i et nyhedsbrev kan rapporterer når de indlæses, så selvom vi ikke gør brug af skjulte billeder til sporingen, tillader systemet sporing af åbninger.

Det samme gælder links – alle links i et nyhedsbrev peger på Ubivox-servicen, hvor vi først registrerer klikket modtageren har foretaget, og bagefter dirigerer modtageren til den side linket peger på. Klik på links bliver også præsenteret i statistikken for et nyhedsbrev.

The following two tabs change content below.

Jeff Rasmussen

Jeg er partner i Ubivox og jeg har arbejdet med e-mailmarketing siden 2012 .

Til dagligt administrerer jeg salg, kundekontakt, marketing og kundesupport.

Nyeste indlæg af Jeff Rasmussen (se alle)