Klar til Persondataforordningen

Vi overholder EUs Persondataforordning som databehandler.

I 2016 vedtog EU Persondataforordningen, som blandt andet er relevant ved behandling af personoplysninger. Da emailadresser ses som personoplysninger, er den relevant for firmaer, som sender nyhedsbreve og emailmarketing.

Persondataforordningen forkortes også GDPR (General Data Protection Regulation), og den trådte i kraft 4. maj 2016. Per 25. maj 2018 skal alle virksomheder indenfor EU leve op til Persondataforordningen.

Vi har lavet nogle få tilpasninger til vores platform, så vi overholder Persondataforordningen. Dertil har vi besluttet, at vi indgår databehandleraftaler med alle kunder, der ønsker dette.

Nedenfor kan du læse nærmere om Persondataforordningen, samt vores databehandleraftale.

Persondataforordningen

Målet med Persondataordningen er at ensrette lovgivningen i forbindelse med opbevaring, behandling og beskyttelse af personoplysninger. Dermed skal det blive lettere for virksomheder i EU at leve op til reglerne.

Personoplysninger inkluderer blandt andet navn, adresse, emailadresse, telefonnummer og fødselsdato, men også uddannelse, beskæftigelse, boligforhold, løn, sygefravær med mere. Opbevarer eller behandler du nogen af disse data, skal du have kendskab til forordningen, og overholde den.

Da vi, som udbyder af en emailplatform, opbevarer og behandler personoplysninger for vores kunder, lever vi selvsagt også op til forordningen.

I forhold til loven er vi databehandler på vegne af vores kunder, som er dataansvarlige.

Databehandleraftale

I samarbejde med vores advokat har vi udarbejdet en databehandleraftale, vi kan indgå med vores kunder. Du kan få aftalen tilsendt ved at kontakte support.

I databehandleraftalen defineres databehandlerens opgave og ansvar, sikkerhed og teknik, underdatabehandlere, kundens ansvar, og detaljer om misligholdelse.

Vi underskriver desuden gerne Datatilsynets oplæg til databehandleraftale, samt Kommunernes Landsforenings databehandleraftale.

Disse databehandleraftaler indgår vi uden beregning. Har din organisation egen databehandleraftale, I ønsker vi indgår, vil vores advokat typisk skulle gennemgå aftalen. I disse tilfælde fakturerer vi et fast beløb, som dog afhænger af aftalens kompleksitet.

Du kan hente vores databehandleraftale under menupunktet Konto > Kontrakter, når du er logget ind i Ubivox. Du kan også kontakte support for at få aftalen tilsendt.

Ubivox og Persondataforordningen

Alle data, vi opbevarer og behandler på vegne af vores kunder, opbevares og behandles indenfor EU, hos vores hostingudbyder Leaseweb, som er noteret som underdatabehandler i databehandleraftalen.

Data Protection Officer i Ubivox Technologies ApS er:

David McNally
dm@ubivox.com
+45 2594 4282

Tøv ikke med at kontakte David, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med databehandleraftalen, Persondataforordningen, eller andet relateret til opbevaring af personoplysninger.